ACABA LA REHABILITACIÓ DE CAL PERE, QUE ACOLLIRÀ EL CENTRE CÍVIC DE NOVES DE SEGRE

La segona fase de les obres de rehabilitació de Cal Pere, a Noves de Segre, com a centre cívic ha acabat amb la instal·lació d’un ascensor a l’edifici. Quan finalitzi el projecte, Cal Pere tindrà un centre de dia i una instal·lació juvenil.

El departament de Territori, a través de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat la segona fase de les obres de la rehabilitació de Cal Pere com a centre cívic, a Noves de Segre. L’obra ha consistit en la instal·lació d’un ascensor per millorar l’accessibilitat a les plantes superiors de l’edifici. Al  llarg dels anys, Cal Pere ha funcionat com a bar, hostal i restaurant i, per la seva bona ubicació, centralitzava bona part de la vida i punt de trobada de Noves i de part del municipi de les Valls d’Aguilar. 

L’actuació de rehabilitació realitzada prèviament va consistir en la creació de plantes diàfanes amb la intervenció sobre els acabats superficials interiors (parets, terra i sostre). La pròxima actuació prevista per l’Ajuntament consistirà en l’adequació de la façana i els balcons i en la ubicació de plaques fotovoltaiques. L’objectiu final és habilitar l’interior de la planta primera com a centre de dia per a la gent gran i la planta segona sota coberta per a instal·lació juvenil.

El projecte ha tingut un cost de 33.320 euros i ha estat impulsat per l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar, el Departament de Territori de la Generalitat i l’Incasòl.