ACTES PER COMMEMORAR EL 8M A TOT L’ALT URGELL

L’Alt Urgell commemorarà el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb activitats per tota la comarca que duraran tot el mes de març. Institucions, entitats i col·lectius han organitzar un ampli programa d’actes amb espais de reflexió, debat, formació, cultura i lleure.

Els actes comencen a la Seu d’Urgell, aquest divendres, 4 de març, amb la inauguració de l’exposició ‘Valentes’ d’Anna Carmona, i continuen diumenge, 6 de març a Oliana, amb l’activitat ‘Jocs al Quadrat’.

El 8 de març a dos quarts de set del vespre es farà l’acte central, amb la lectura del manifest a la plaça dels Oms. Seguidament la sala Sant Domènec acollirà l’espectacle ‘La boca descosida’ d’Alba Mascarella.

D’altra banda, s’han programat visites guiades per la Seu amb una mirada feminista amb el títol ‘Urgell és nom de dona’ que es faran els dies 6, 10 i 12 de març, des de l’Espai Ermengol. Un cicle de tallers d’autocura, que començarà amb una sessió d’autodefensa aquest dilluns, 7 de març, al Poliesportiu Municipal.

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell també ha programat un cicle dedicat a les dones amb dues taules rodones el 23 i 25 de març. Oliana i Coll de Nargó acolliran una xerrada de Marta Pallarés sobre Les dones al Pirineu.

Per altra part, el Comité 8M de l’Alt Urgell convoca una manifestació el 8M a les vuit del vespre, i diverses xerrades i taules rodones que acabaran el 2 d’abril.