ACTUACIONS AL FÒRUM ROMÀ DE LLÍVIA EN PERMETEN DESCOBRIR LA TIPOLOGIA DEL TEMPLE

El temple del fòrum romà de Llívia tenia l’escalinata ubicada a la part del darrera i segueix la tipologia d’edificació d’alguns temples de Roma. Aquests han estat els resultats de les excavacions a la part oriental del temple.

Les actuacions que s’estan duent a terme a la part oriental del temple, al fòrum romà de Llívia, han permès descobrir on estava ubicada l’escalinata i el tipus d’edificació que s’està excavant. Una desena d’estudiants, de la Universitat Autònoma de Barcelona, es troben aquests dies a l’espai, per fer pràctiques, continuant amb l’actuació iniciada durant el mes de maig.

Fins ara les instal·lacions de gas i electricitat es trobaven al mig del fòrum i no permetien estudiar bé la zona. En aquests moments, el gas ja s’ha aturat, i esperen que durant la setmana que ve passi el mateix amb l’electricitat.

Les excavacions a la zona van començar el 2013 i el 2016, quan es va confirmar que era un fòrum i que hi podria haver un temple presidint-lo, es va decidir actuar a tot l’espai.

Parlen al vídeo:

JOSEP GUITART, DIRECTOR PROGRAMA IULIA LIBICA

CÉSAR CARRERAS, DIRECTOR EXCAVACIONS AL FÒRUM ROMÀ DE LLÍVIA