ALP ACULL LA SEMIFINAL DEL XIX CONCURS DE LECTURA EN VEU ALTA

Alp ha acollit aquest dimarts la semifinal del XIX Certamen de Lectura en Veu Alta dels centres educatius de Cerdanya. Hi han participat cinc escoles, amb un total d'onze alumnes que han estat prèviament seleccionats als seus centres.

Alp ha acollit aquest dimarts la semifinal del XIX Certamen de Lectura en Veu Alta dels centres educatius de Cerdanya. Hi han participat cinc escoles, amb un total d'onze alumnes que han estat prèviament seleccionats als seus centres. És la primera vegada que el certamen se celebra a Cerdanya, ja que fins ara els alumnes havien de desplaçar-se a Ripoll. L'objectiu és, doncs, promoure la lectura entre els més joves.

Un per un, els estudiants han llegit un fragment del llibre. En el cas dels alumnes de Cicle Mitjà, categoria Grumets Vermells, el llibre escollit per l'organització ha estat 'Els Pòstits del senyor Nohisóc'. En la categoria Grumets Verds, és a dir, Cicle Superior, el llibre seleccionat ha estat 'Skeleton Keys, l'amic inimaginari'. En la categoria Timoners, on han llegit alumnes de l'Aula d'Acollida, la lectura escollida ha estat 'Un fill'.

En la categoria de Cicle Mitjà, el guanyador ha estat Pol Molina Pous, de l'escola Alfons I de Puigcerdà. Tanit Garrote Sastre de l'escola Ridolaina de Montellà ha estat l'alumna escollida de la categoria de Cicle Superior. Pel que fa a la categoria dels alumnes de l'aula d'acollida, l'escollit ha estat Rafael Montaño Acosta, de l'escola Alfons I. Tots ells representaran la comarca en la final terriorial, que tindrà lloc el 25 d'abril a Girona.

El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana i el departament d'Educació. Enguany hi participen uns 3000 alumnes de més d'un miler de centres educatius.

Parlen al vídeo: ANNA PARDOS, DIRECTORA SERVEIS EDUCATIUS CERDANYA