ALP HABILITA TRES PISOS SOCIALS MÉS A L'ANTIC EDIFICI DELS MESTRES

L'ajuntament d'Alp ha començat a rehabilitar tres habitatges socials a l'antic edifici dels mestres. Aquests, se sumen als altres dos que fa tres anys va rehabilitar el consistori i que ja estan ocupats per a veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat.

L'ajuntament d'Alp ha començat a rehabilitar tres habitatges socials a l'antic edifici dels mestres, on antigament vivia el professorat de l'escola Bac de Cerdanya de la localitat. Aquests, se sumen als altres dos que fa tres anys va rehabilitar el consistori i que ja estan ocupats per a veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat.

Es tracta d'un immoble propietat de la mancomunitat que formen Alp, Das, Urús i Fontanals, tot i que Alp compta amb el 70% de l'associació. L'edifici consta de vuit habitatges, dels quals cinc es destinaran a lloguer social. Cada pis fa uns 70m2 i té tres habitacions, un bany, cuina i menjador. El cost total de la rehabilitació dels tres pisos suposa una inversió de 144.000 euros.

Com hem dit, a partir de la tardor seran ocupats per persones que ho necessitin.

Aquests habitatges s’afegiran als dotze d’aquest tipus que ja hi ha al municipi. 

Per altra banda, l'equip de govern vol seguir ampliant la borsa d'habitatges socials. Per això estudia la possibilitat de traslladar l'antic consultori on era abans, a tocar de l'ajuntament, i aprofitar l'espai que quedaria buit per destinar-lo a lloguer social. També té sobre la taula construir més habitatges amb aquesta finalitat en una parcel·la a tocar del nou skatepark. 

Parlen al vídeo: MARIA TIANA, REGIDORA D'URBANISME DE L'AJUNTAMENT D'ALP