ALP I FONTANALS DE CERDANYA ACORDEN ELS NOUS LÍMITS ENTRE ELS DOS TERMES MUNICIPALS

Els Ajuntaments d'Alp i Fontanals de Cerdanya han arribat a un acord per fixar els límits entre els seus termes municipals. D'aquesta manera, s'actualitzarà unes cinquantena de fites que separen els dos municipis, les quals daten d'entre el 1910 i el 1930

Els Ajuntaments d'Alp i Fontanals de Cerdanya han arribat a un acord per fixar els límits entre els seus termes municipals. D'aquesta manera, s'actualitzarà unes cinquantena de fites que separen els dos municipis, les quals daten d'entre el 1910 i el 1930.

Després de diverses reunions, aquest dijous ha tingut lloc una trobada amb els dos batlles i els tècnics de l'institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per tal d'acabar de tancar aquest acord. 

Els dos consistoris s'han mostrat satisfets d'haver arribat a un acord en aquelles zones on les fites no eren clares, com ara a les finques properes al Pont del Mico o a Santes Creus.

De fet, des del 2008, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya està ajudant a tots els ajuntaments de Catalunya a dur a terme aquest procediment.

L'acord es donarà a conèixer en els pròxims dies als veïns afectats. Un cop acordat el límit entre els dos termes aquest haurà de ser aprovat en els plens dels dos ajuntaments i aquesta aprovació definitiva, si no es presenten al·legacions, es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Publicat al DOGC, el nou límit s'enviarà al cadastre i al departament d'Urbanisme de la Generalitat perquè quedi registrat. 

Parlen al vídeo:

RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA

CARLOS ADSERÀ, ALCALDE D'ALP

RAUL LEDO, TÈCNIC DE LIMITACIÓ TERRITORIAL DE L'INSTITUT CARTOGRÀFIC I GEOLÒGIC DE CATALUNYA