ALP REPARTEIX 400 RACIONS D'ESCUDELLA DE CARNESTOLTES

ALP HA CELEBRAT AQUEST DILLUNS DE CARNESTOLTES LA TRADICIONAL ESCUDELLA. RESTAURADORS I COL·LABORADORS HAN PREPARAT 400 RACIONS D'AQUEST PLAT TÍPIC D'HIVERN AL PAVELLÓ ESPORTIU

Aquest dilluns de Carnestoltes, Alp ha celebrat la tradicional escudella popular, que enguany ha arribat a la 26a edició. Des de primera hora del matí, una vintena de restauradors i col·laboradors del municipi i de pobles veïns han estat preparant unes 400 racions d'escudella. Per elaborar aquest plat típic d'hivern han necessitat grans quantitats d'ingredients, com ara 40 quilos de carn picada, 25 pollastres o 10 quilos de cansalada. També, verdures, llegums, pasta i moltes hores de cocció.

Així, doncs, al llarg del matí, veïns i veïnes s'han apropat al pavelló esportiu per veure d'aprop com anava l'elaboració de l'escudella. Per tercer any, l'ajuntament ha decidit mantenir la celebració en aquest emplaçament i no al teatre del Casino on s'havia fet sempre. 

Les entrades s'han mantingut a un preu popular de 5 euros i, com sempre, s’han repartit racions a aquells que, per motius de salut, no es poden moure del seu domicili. Els majors de 65 anys no han hagut de comprar tiquet.

La celebració de Carnestoltes a Alp ha comptat també amb una rua infantil, concurs de disfresses, música i sardanes. Dimarts al vespre tindrà lloc una sardinada popular.

A banda, la resta de municipis cerdans també han celebrat el Carnaval, entre ells, Bellver, mantenint, com sempre, el seu Carnestoltes tradicional. 

Parlen al vídeo:

PERE ROS, COL·LABORADOR

CARLOS ADSERÀ, ALCALDE D'ALP