BARBAL I MILLAT, 2 ESCRIPTORES PALLARESES, CONVERSEN SOBRE “EL LLAC”

La darrera novel·la de Maria Barbal ha tornat al Pallars. Després de centrar Tàndem a Barcelona, El llac torna als seus paisatges d’infantesa i concretament a un que és un referent de la vida quotidiana als estius per als veïns i veïnes de la major part del Pallars Jussà, l’embassament de Sant Antoni.

La darrera novel·la de Maria Barbal ha tornat al Pallars. Després de centrar Tàndem a Barcelona, El llac torna als seus paisatges d’infantesa i concretament a un que és un referent de la vida quotidiana als estius per als veïns i veïnes de la major part del Pallars Jussà, l’embassament de Sant Antoni. També per l’escriptora, que ella mateixa es defineix com a trempolina i destaca que el llac és una de les seves imatges d’infantesa.

Barbal explica que darrere aquest paisatge amable i càlid els personatges de la novel·la s’obren i comuniquen al lector l’art i la dificultat de viure, l’alegria però també els moments difícils.

La presentació de la novel·la “El llac” a Tremp va comptar amb la també escriptora pallaresa Dolors Millat, qui reconeix sentir-se plenament identificada amb el paisatge.

I, com cada vegada que Maria Barbal trepitja Tremp per presentar les seves novel·les, la sala queda petita. La biblioteca que porta el seu nom es va omplir de gom a gom per sentir conversar la Maria i la Dolors sobre una novel·la el paisatge de la qual tots els pallaresos senten una mica seu.

Parlen al vídeo:

MARIA BARBAL, ESCRIPTORA

DOLORS MILLAT, ESCRIPTORA