BELLVER ES VESTEIX DE DOL PER ACOMIADAR EL CARNESTOLTES

El Dimecres de Cendre, o ‘Cenra’ com es diu a la zona, posa fi a una setmana festiva a Bellver de Cerdanya, que ha tornat a celebrar el seu tradicional Carnestoltes ja consolidat després de recuperar-lo fa 21 anys. Els actes van començar Dijous Gras amb una cercavila i la presa de l'ajuntament. 

La disbauxa ha continuat fins aquest dimecres, el dia de l'enterrament del rei Carnestoltes. Les ploraneres i un seguit de personatges l'han acompanyat per donar-li sepultura. Després de llegir el seu testament, ha tingut lloc una sardinada popular que també ha comptat amb carn a la brasa per fer costat als ramaders. 

La festa conserva un imaginari lligat a la natura i al seu renaixement després de l'hivern. Com hem dit, ja fa 21 anys que un grup de veïns i veïnes del municipi van recuperar un seguit de personatges antics de la zona, com el Burricot, el notari, l'Home del Bosc o l'Espingueri. També, les danses i cançons que envolten aquests individus. 

Recordem que l'any passat el rei Carnestoltes va ser indultat amb motiu del 20è aniversari de la festa i le que es va cremar va ser el personatge del Notari. 

Parlen al vídeo: VENTURA ALTARRIBA, IMPULSOR DEL CARNESTOLTES TRADICIONAL DE BELLVER