CADÍ LA SEU S’ABONA, NOVAMENT, A LA HISTÒRIA

Febrer 11, 2022 - 16:19
Febrer 15, 2022 - 16:20

El partit començava com s’esperava en el fortí urgellenc, amb igualtat junt amb un rival que sortia a imposar el seu ritme des del primer minut de joc. El tram inicial afavoria a les de Mario López on, a partir d’aprofitar moltíssim l’avantatge físic en l’exterior i l’interior, treien profit de situacions sota el cèrcol i sumar des de la línia del tir lliure. Superat l’equador del període, Lointek Gernika es col·locava per davant sent clar dominador del joc, fent anar a remolc a Cadí La Seu (minut 6, 6-12). Sortien al rescat els noms d’Irati Etxarri i Laura Peña, les quals serien els noms superlatius d’un conjunt de jugadores que traurien orgull i empenta per capgirar la situació. Els grans minuts d’ambdues, liderant a l’equip ofensivament, i resolent els petits forats al nostre cèrcol, les de Bernat Canut retallaven distàncies i provocaven el primer temps mort de Mario López (minut 7, 12-13). En el tram final, l’equip basc tornava a tirar d’ofici amb el lideratge de Buch, la qual dirigia el joc d’un Lointek Gernika que tornava a marxar en el marcador (minut 9, 12-17). En el darrer minut, dos triples de Laura Peña ens mantenien vives en sonar la botzina final amb l’ajustat 18-19.

Tot just començar el segon període, Laura Peña començava aquest tal com finalitzava l’anterior, a cop de triple. Una bona feina coral al darrere junt amb una Irati Etxarri que ja sumava el seu dotzè punt, segellaven un parcial favorable de 5-0 en aquest inici (minut 2, 23-19). Apareixia, però, el talent anotador de Bjorklund, la qual anotava dos triples de manera consecutiva per tal de refredar el Palau d’Esports i provocar el temps mort de Bernat Canut (minut 5, 23-25). L’intercanvi de cops constants continuaria allargant-se, i tornava a ser Lointek Gernika el que aconseguia continuar obrint forat en el marcador. Just passats els primers cinc minuts, les visitants ampliaven la distància gràcies a la feina sota el cèrcol, trobant els avantatges ofensius (minut 6, 25-31). Punt difícil on el partit es podia anar al descans amb un desavantatge important per Cadí La Seu, però no seria així. La tempesta perfecta d’Irati Etxarri i Laura Peña agafava més força que mai i es posaven l’equip a l’esquena per acabar donant la volta al marcador. El resultat al descans s’enfilava fins al 34-32, on Peña el tancava amb una cistella sobre la botzina. Dels 34 punts anotats per part de Cadí La Seu, les dorsals 8 i 9 en sumaven 30, una autèntica bogeria i espectacle.