CERDANYA SENYALITZARÀ 13 PORTS DE MUNTANYA PER ALS CICLISTES

El Consell Comarcal de Cerdanya senyalitzarà tretze ports de muntanya per a la pràctica del ciclisme de carretera. Es tracta d'un nou projecte impulsat des de les àrees de turisme i esports i emmarcat dins el Pla de Reactivació Socioeconòmica Covid-19 de Cerdanya.

Amb aquesta iniciativa es vol donar més informació als amants de la bicicleta i promocionar la comarca com un destí per al ciclisme de carretera. Un turisme considerat sostenible i responsable amb l'entorn.

Alguns dels ports de muntanya que es volen senyalitzar són l'estació d'Aransa, Bellver-Talltendre, Viliella-Cap del Rec, Ger-Niula, Alp-Das-Coma Oriola o la Collada de Toses per Urtx. Alguns són de titualirat municipal i d'altres de les dipitacions de Girona, Barcelona o Lleida. La Collada de Toses és de l'estat i, per tant, des del Consell creuen que serà difícil poder senyalitzar-lo.

La intenció és col·locar un senyal a la part baixa del port i un altre al capdamunt, on hi aparegui el desnivell, l'alçada i els quilòmetres.

Des de l'ens comarcal han explicat que la senyalització es farà de manera conjunta amb les comarques veïnes, per tal d'unificar criteris. En aquest sentit, fa poc s'ha creat una taula de treball amb el Ripollès i el Berguedà amb l'objectiu de generar propostes en benefici de totes aquestes comarques.

El projecte es troba encara en una fase inicial. Per ara s'ha adjudicat l'elaboració dels cartells a una empresa i s'espera que es puguin col·locar abans de l'estiu. Tot plegat compta amb un pressupost d'uns 20.000 euros.

Parlen al vídeo: MAR QUERA, CONSELLERA ESPORTS CONSELL COMARCAL CERDANYA