COMPROMÍS PER LA SEU APROVARÀ EL PRESSUPOST DEL 2024 AMB EL SUPORT DE LA CUP

Compromís per la Seu i la CUP han anunciat un pacte que permetrà tirar endavant un pressupost per al 2024 de gairebé 28 milions d’euros a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb unes inversions previstes de 13 milions d’euros.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell debatrà, en el ple del 28 de desembre, el pressupost de 2024, amb gairebé 28 milions d’euros, incloent una despesa de 13 milions en inversions. L’equip de govern, de Compromís X la Seu, i la CUP han anunciat un pacte per tirar endavant els comptes, que contempla la gestió pública de la nova residència per a la gent gran. 

El pacte inclou una partida de 500.000 euros per pacificar i modificar l’urbanisme de la ciutat. La mateixa quantitat per ampliar el parc d’habitatge públic, 100.000 euros per l’avantprojecte del nou espai escènic musical i més d’un milió d’euros per partides relacionades amb la via pública, el centre històric i Castellciutat. 

L’acord també defineix la gestió pública del nou hospital i proposa la creació d’una empresa de salut pública a l’Alt Pirineu i Aran. 

Entre altres partides en destaca una reforma al Centre Cultural Les Monges, per acollir el estudis del PTT, una partida per tirar endavant el projecte de camins escolars i l’ampliació del personal de la UEC. 

La inversió més important serà el nou edifici d’INEFC Pirineus, amb 10 milions d’euros, 8 dels quals són aportats per la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya. Les obres de l’equipament haurien de començar l’estiu vinent. 

Parlen al vídeo:

JOAN BARRERA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

BERNAT LAVAQUIOL, CUP