CONCENTRACIÓ A TREMP EN CONTRA DE LA MAT DE VALSALDA - ISONA APROVADA PEL GOVERN ESPANYOL

Catorze concentracions simultànies a l’Estat espanyol han demanat una transició energètica sostenible. A Tremp, la manifestació s’ha centrat en demanar que s’aturi el projecte de la MAT Valsalda-Laluenga-Isona.

Prop d’una quarantena de persones s’han manifestat a Tremp contra el projecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Valsalda, Laluenga i Isona, que ha estat aprovada recentment pel Govern espanyol i que travessaria els Pallars. Les entitats que han convocat la concentració, Salvem Lo Pallars i plataforma contra l’Autopista Elèctrica del Pallars, esperen que la Generalitat hi presenti al·legacions que aturin el projecte i demanen més suport, tant de la ciutadania, com de les institucions. 

Les entitats denuncien que el projecte és impulsat per una empresa privada i demanen una transició energètica realment sostenible, eficient i positiva per  ala societat. 

L’acte s’ha emmarcat dins la primera jornada de mobilitzacions simultànies, arreu de l’Estat, amb concentracions en 14 punts del territori per demanar una transició energètica sostenible. 

Parlen al vídeo: PACO VÉLEZ, PORTAVEU DE LA PLATAFORMA CONTRA L’AUTOPISTA ELÈCTRICA DEL PALLARS