CORTÀS I ÈLLER RECUPEREN L’ACCÉS A L’AIGUA DURANT LES NITS DESPRÉS DEL BAN QUE HO PROHIBIA

Després de restringir el consum d’aigua durant les nits als pobles d’Èller i Cortàs per la situació de sequera, l’Ajuntament de Bellver ha explicat que ja no estan efectuant els talls perquè “es manté el consum estable” d’aigua en els nuclis.

Els pobles de Cortàs i Èller, al municipi de Bellver de Cerdanya, tornen a tenir accés a aigua potable durant les nits. El passat 18 d’agost, l’Ajuntament va anunciar a través d’un ban municipal que, en conseqüència de la situació de sequera del territori, a partir del dia següent a les poblacions hi hauria un tall d’aigua “de les 23.00 a les 07.00 hores fins a nou avís”.

L’alcaldessa de la població, Laia Serra, ha explicat que actualment no s’està tallant l’accés als dipòsits ja que es “manté el consum estable” d’aigua en els nuclis un cop van resoldre els problemes que hi havia amb unes pèrdues. 

 Segons va explicar el consistori en el comunicat del dia 18, la mesura es va dur a terme en vista de la situació “de falta de recursos hídrics a la zona d’abastament d’Èller i Cortàs, i que segons les previsions meteorològiques” no es preveia “cap canvi a mig i llarg termini amb pluges abundants”.