DURRO DONA EL TRET DE SORTIDA A LA TEMPORADA DE FALLES

Aquest divendres a la nit, Durro inaugura la temporada de falles del Pirineu. Ho farà seguit dissabte per la Pobla de Segur i Sort. Precisament a l’Alta Ribagorça, on pertany Durro, fins a finals de juliol es baixarà falles a 10 pobles de la comarca.

Aquest divendres a la nit, Durro inaugura la temporada de falles del Pirineu. Ho farà seguit dissabte per la Pobla de Segur i Sort. Precisament a l’Alta Ribagorça, on pertany Durro, fins a finals de juliol es baixarà falles a 10 pobles de la comarca. Enguany ha saltat del calendari Senet, on també és tradició, però la resta de pobles ja fa dies que preparen la festa. L’Alta Ribagorça és la comarca que compta amb més pobles fallaires dins el territori català

Les falles, declarares Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, l’1 de desembre del 2015, són una festa molt arrelada en algunes zones del Pirineu i arrosseguen molts veïns i veïnes però també turisme que ve a gaudir aquesta nit màgica de foc.

En el cas de la Ribagorça, existeixen tres tipus de falles: els rentiners, les falles de pal, i les falles de Vilaller.

A més, per conèixer el recorregut que fan els i les fallaires, hi ha marcats els itineraris Camins de Foc, que es poden fer durant tot l’any i la seva baixa dificultats els fa adients per a qualsevol tipus de públic.