EL 14È CERDANYA FILM FESTIVAL ARRENCA AMB 150 PEL·LÍCULES I L’ESTRENA D’’ESTOLS’

Fins el proper 13 d’agost el certamen de cinema Cerdanya Film Festival projectarà 150 pel·lícules a diversos indrets de la comarca ceretana. Enguany, el festival apropa la mirada de les dones i posa l’accent en la cura del català

La catorzena edició del Cerdanya Film Festival ha arrencat aquest dimarts al vespre al casino ceretà de Puigcerdà. Fins el proper 13 d’agost el certament exhibirà les 150 pel·lícules seleccionades de les més de 2.000 que es van rebre. En la seva inauguració s’ha projectat la pel·lícula ‘Estols’, gravada en diversos entorns del Pirineu i dirigida per Xavier Moreno, tracta d’una jove que escapa a França d’una Barcelona assetjada per les bombes.

Enguany el festival ha volgut prioritzar les peces produides, dirigides i guionades per dones i també ha incorporat subtitols en català a totes les projeccions estrangeres. Al llarg del certamen els espectadors podran presenciar diverses estrenes nacionals i internacionals.

Forcada ha reivindicat l’esdeveniment com un dels principals festivals de Catalunya en el sector, principalment dels curmetratges, sent un dels certamens seleccionadors per als prestigiosos premis Goya.

Entre els llargmetratges que es podran veure destaca “Creatura”, dirigida per Elena Martín, protagonista, entre altres, de “Suc de Síndria”, un film que encara no es pot veure als cinemes; també “Unicorns”, d’Àlex Lora, protagonitzada per Greta Fernández; “Sica” de Carla Subirana o “Els encantats” d’Elena Trapé.

Parlen al vídeo:

XAVIER MORENO, DIRECOR DE LA PEL·LÍCULA ‘ESTOLS’

JORDI FORCADA, DIRECTOR DEL CERDANYA FILM FESTIVAL

JORDI PALOMINO, REGIDOR DE CULTURA DE L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ