EL CASAL D'AVIS ST DOMÈNEC S'UBICARÀ AL MUSEU CERDÀ

L'ajuntament de Puigcerdà ja ha anunciat on s'ubicarà definitivament el casal d'avis Sant Domènec, després de descartar situar-lo als baixos del Casino Ceretà, on hi havia l'antiga discoteca Gatzara. Serà a la primera planta del Museu Cerdà, on fins fa poc s'hi feien les exposicions temporals. De fet, el grup de labors del casal ja fa mesos que de manera provisional es reuneixen cada tarda en aquest espai.

L'equip de govern creu que aquesta nova ubicació s'adapta a les necessitats dels usuaris, tant pel que fa a situació, amplitud i lluminositat com per l'estat de l'edifici, que també disposa d'ascensor.

Així, doncs, tant la sala del cor com la resta de la planta es destinarà al casal. A més, quan faci bon temps els avis i àvies podran utilitzar el jardí del museu per fer-hi algunes activitats. 

Des de l'ajuntament han indicat que no han pogut disposar d'aquest espai del Museu Cerdà fins ara perquè és on s'hi han fet campanyes de vacuncació de la covid. En aquest sentit, han explicat que la pandèmia ha obligat a trobar nous espais per vacunar o fer proves PCR i que, tant la primera planta del museu com també l'antic casal Sant Domènec del passeig 10 d'abril, havien fet aquesta funció. Un cop alliberat l'espai, doncs, el consistori destinarà 60.000 euros a condicionar-lo amb l'objectiu de que el nou casal entri en funcionament a l'abril. 

Recordem que el casal d'avis Sant Domènec estava situat al Passeig 10 d'Abril, a l'edifici de l'Arxiu Comarcal i la Biblioteca Comtat de Cerdanya. Arran de la pandèmia, el casal va haver de tancar i posteriorment s'han dut a terme, en aquest espai, les obres d'ampliació de la biblioteca. Així, doncs, des de fa gairebé dos anys, les persones usuàries no tenen un local per reunir-se.

Pel que fa a la pèrdua de la les sales d'exposicions temporals del museu Cerdà, des de l'ajuntament han explicat que aquest tipus de mostres s'ubicaran a altres espais, com ara la biblioteca Comtat de Cerdanya. Han afegit que, amb les sales d'exposicions permanents que s'han anat habilitant els darrers anys, com la de la Casa Cerdana o la dels convents, s'ha pogut ampliar l'oferta cultural d'aquest equipament. 

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ