EL CCAU APROVA UN PRESSUPOST DE GAIREBÉ 11 MILIONS D’EUROS

Els programes de serveis socials i educació, així com la despesa en personal, són els que rebran la major inversió del pressupost del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, aprovat en el ple d’aquest dijous, amb gairebé 11 milions d’euros.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprova els pressupostos més elevats dels últims anys, amb gairebé 11 milions d’euros. La major inversió es realitza en els programes de serveis socials i educació, així com una despesa important en el personal, que augmenta fins a 92 treballadores. De fet, en el mateix ple s’ha aprovat la creació de noves places de personal.

Dels 14 objectius marcats en l’inici de la legislatura, l’equip de govern en dona per assolits 10 i espera complir-los tots aquest 2023. 

Per la seva part, l’oposició lamenta no haver pogut participar en la creació del pressupost i creu que falta inversió en àmbits com habitatge o mobilitat.

L’equip de govern ha assegurat que algunes de les peticions, fetes per l’oposició, no són competència del Consell Comarcal. 

D’altra banda, Compromís x Pirineu, ha presentat una moció per la promoció econòmica de la comarca, a través de l’esport, la qual ha estat rebutjada. 

L’oposició ha proposat més col·laboració amb el Parc Natural Cadí Moixeró.

Els principals reptes del Consell Comarcal, per aquest 2023 són finalitzar l’entrada en servei de l’edifici annex de la institució, el programa d’eficiència energètica d’enllumenat als municipis, la implementació del projecte Forest4Local i desenvolupar el sanejament de l’aigua.

Parlen al vídeo:

CARLOTA VALLS, PORTAVEU COMPROMÍS X PIRINEU

JOSEFINA LLADÓS, VICEPRESIDENTA CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL

TONI MAS, COMPROMÍS X PIRINEU

TONI NADAL, COMPROMÍS X PIRINEU