EL CERDÀ DE L'ANY 2023 ATORGARÀ UN PREMI INDIVIDUAL I UN A ENTITATS

EL CERDÀ DE L'ANY 2023 ATORGARÀ UN PREMI INDIVIDUAL I UN A ENTITATS. L'EDICIÓ D'ENGUANY JA ESTÀ EN MARXA AMB EL NOMENAMENT DELS TRES FINALISTES

El Cerdà de l'Any tindrà, l'any vinent, una novetat important, ja que s'atorgaran dos guardons: un individual i un altre a entitats i associacions. L'organització ha pres aquesta desició per tal de ser més justa amb els candidats individuals perquè sovint les agrupacions sumen més suport a les votacions populars. Així, doncs, hi haurà dos Cerdans de l'Any 2023.

L'edició d'enguany, la 37a, ja està en marxa i, de fet, ja s'han donat a conèixer els tres finalistes. Un cop recollides totes les propostes que han fet ajuntaments, entitats i particulars, el jurat, format per 27 persones de 16 pobles cerdans, ha escollit el Cor Transfronterer de Cerdanya, el músic Pep Lizandra, que ja va ser finalista l'any passat, i l'associació de gossos pastors d'Oceja.

El jurat ha valorat la importància del Cor Transfronterer de Cerdanya, format per una cinquantena de cantaires de les dues bandes de la frontera. De Pep Lizandra, de Mussa, el jurat n'ha destacat la seva dedicació a la música i a la dansa tradicional i al fet que ha introduït a molts joves cerdans a aquest món. Finalment, l'associació de concursos de gossos pastors d'Oceja compta amb gairebé 40 anys de trajectòria, organitzant un concurs que té lloc a finals de juliol.

Les votacions per escollir qui s'emporta enguany el guardó ja es poden fer a la web de l'institut d'Estudis Ceretans. Hi ha temps fins al 26 d'abril. Des de l'organització s'han sorpès que en només dos dies ja han rebut 150 vots. El 50% serà vot popular i l’altre 50% del jurat. El 30 d'abril es coneixerà el guanyador durant la cerimònia d’entrega del guardó que en aquesta ocasió tindrà lloc a Angostrina. L'acte començarà a les cinc de la tarda i comptarà amb la lectura de poemes de Jordi Pere Cerdà, castells a càrrec de la colla castellera i música. Com a novetat, una hora abans s'oferirà una visita cultural guiada pel patrimoni industrial de la localitat que acull el certamen.

Recordem que amb aquest reconeixement es vol homenatjar la tasca feta per alguna entitat o persona pel bé de la comarca. El cos de Bombers Voluntaris de Puigcerdà, el Carnestoltes tradicional de Bellver, la Fundació Adis, l’activista Monique Guerrero o els Xicolaters de Palau van guanyar el Cerdà de l'Any en passades edicions.

Pel que fa al concurs de cartells del certamen, en que participen les escoles de la comarca, enguany el dibuix guanyador ha estat el d'Andrea Muñoz, de l'escola de la Guingueta d'Ix.

Parlen al vídeo: MARIA TERESA LICCIARDI, RESPONSABLE CERDÀ DE L'ANY