EL CONSELL COMARCAL CERDÀ POSA EN MARXA UNA RECOLLIDA URGENT D'ALIMENTS

EL CONSELL COMARCAL CERDÀ POSA EN MARXA UNA RECOLLIDA URGENT D'ALIMENTS PER ABASTIR EL BANC DELS ALIMENTS I SEGUIR OFERINT EL SERVEI A PERSONES VULNERABLES. LA CAMPANYA ES PORTARÀ A TERME DEL 12 AL 20 D'AGOST

El Consell Comarcal de Cerdanya posa en marxa una recollida urgent d'aliments. Aquesta es farà del 12 al 20 d'agost amb col·laboració amb els ajuntaments cerdans. L'objectiu: abastir el Banc dels Aliments per seguir oferint el servei a famílies vulnerables, ja que a hores d'ara les reserves estan a punt d'exhaurir-se. La falta d'ajuts per part de la Unió Europea i l'encariment dels preus dels productes de primera necessitat ha empès a iniciar aquesta campanya.

S'han distribuit 20 punts de recollida per tota la comarca, tant a supermercats com a petits comerços. Qualsevol donació serà benvinguda però es demanen sobretot productes bàsics com la llet, l'oli, conserves o productes d'higiene.

Després de la pandèmia va incrementar-se el nombre de persones usuàries del Banc dels Aliments. Actualment en són unes 700, és a dir, unes 350 famílies. Des del Consell Comarcal consideren que es tracta d'una xifra força alta tenint en compte que a Cerdanya hi viuen unes 19.500 persones. 

És la primera vegada que l'ens cerdà organitiza una recollida d'aliments d'aquestes característiques i ja ha avançat que amb tota seguretat en n'hi haurà d'altres.

Parlen al vídeo: CRISTINA ROTELLÀ, VICEPRESIDENTA 1a DEL CONSELL COMARCAL DE CERDANYA