EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL APROVA EL NOU CARTIPÀS DE LA CORPORACIÓ

El ple del cartipàs del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat diversos canvis organitzatius i de funcionament aquest dimarts. Un dels més debatuts ha estat el cessament del gerent actual, fent un procés de selecció públic per al substitut.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat aquest dimarts en ple extraordinari el nou cartipàs de la corporació amb els principals punts organitzatius i de funcionament, així com la retribució dels càrrecs electes. Com a novetat, la gestió del govern comarcal ha passat de quatre àrees de mandat a cinc, que seran presidides per una de les vicepresidentes del Consell i integrades per representants de tots els grups.

La majoria de punts del ple han estat aprovats per quasi unanimitat, amb l’abstenció o el vot en contra de la consellera de la CUP en algun cas. El que ha portat més debat ha estat el cessament del gestor del consell comarcal, Josep Anton Vila, la plaça del qual sortirà a concurs públic.

La CUP ha estat l’únic dels grups que ha votat a favor de la proposta que ha fet Junts per tal de canviar la gestoria.

Per la seva banda, Esquerra Republicana s’ha abstingut en la votació.

Candidatura de Porgrés, en canvi, ha votat en contra del cessament.

En aquesta legislatura, el govern del Consell tindrà tres vicepresidentes que seran Cristina Barbens, Carme Espuga i Mireia Tarrats, que percebran una retribució de 12.700 euros anuals pel càrrec.

Parlen al vídeo:

JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL

GISELA SELLÉS, CUP 

CARME LOSTAO, ERC

JORDI NADAL, CANDIDATURA DE PROGRÉS