EL MODEL DE L’ENERGIA SOLAR AL PALLARS JUSSÀ, A DEBAT A TRAVÉS DE L’ART

La façana de l’ajuntament de Tremp llueix una obra del pintor Peter Alan Hull en la qual es pot veure una representació de diversos indrets i monuments emblemàtics del Pallars Jussà envoltats per plaques solars i línies d’alta tensió. La pintura forma part del projecte “Art per a tu”.

La façana de l’ajuntament de Tremp llueix una obra del pintor Peter Alan Hull en la qual es pot veure una representació de diversos indrets i monuments emblemàtics del Pallars Jussà envoltats per plaques solars i línies d’alta tensió. La pintura forma part del projecte “Art per a tu”, una iniciativa de la Fundació Josep Irla que pretén fer més present al territori l’art contemporani i utilitzar-lo com una eina per tractar problemàtiques locals i generar debat ciutadà.

La representació artística es va encarregar a Peter Alan Hull que des de fa sis anys viu al poble de Suterranya i inspira les seves obres en l’entorn i la realitat de la zona.

A partir del resultat de la pintura, la Fundació Josep Irla ha organitzat una conversa amb un debat posterior, on hi ha pres part l’autor i Jesús Codó, agricultor de la zona.

Després de la conversa entre el Peter i el Jesús, s’ha generat un debat obert amb la participació del públic.

Parlen al vídeo: 

JOAN VILA BOIX, COMISSARI ART PER TU DE LA FUNDACIÓ JOSEP IRLA

PETER ALAN HULL, ARTISTA

JESÚS CODÓ, AGRICULTOR