EL MUSEU DE LES TREMENTINAIRES CELEBRA 25 ANYS

El desembre de 1998 el Museu de les Trementinaires va obrir portes per posar en valor l’ofici. Des llavors es calcula que unes 120.000 persones han visitat l’equipament, que celebra el vint-i-cinquè aniversari durant la Fira de la Vall.

El Museu de les Trementinaires de la Vall de la Vansa i Tuixent compleix 25 anys, des que el desembre de 1998 va obrir portes. Des llavors es calcula que unes 120.000 persones han visitat l’equipament, que s’ha anat complementant amb altres espais, com el Centre de Flora o el jardí botànic. El repte de futur actualment és que la col·lecció etnogràfica es converteixi legalment en un Museu. 

L’equipament va començar com a museografia, de la qual se’n conserva la replica d’una cuina del segle XIX. El 2008 es va actualitzar a través de la recerca científica de Joan Frigolé Reixach i la implicació dels veïns. L’objectiu del museu ha estat posar en valor l’ofici de les Trementinaires i donar-li reconeixement.  

El Museu de les Trementinaires celebrarà el vint-i-cinquè aniversari aquest divendres, 08 de desembre, amb un acte commemoratiu, en el marc de la Fira de la Vall. 

Parlen al vídeo: LINA SEVILLANO, RESPONSABLE DEL MUSEU DE LES TREMENTINAIRES