EL NOU HOSPITAL COMARCAL A LA SEU D’URGELL EN MANS DE CATSALUT

L’ajuntament de la Seu d’Urgell aprova per unanimitat cedir els terrenys del Sud-1, a la Generalitat de Catalunya, per la construcció del nou hospital comarcal. L’equipament es finançarà amb els fons Next Generation i hauria d’estar llest el 2024.

L’ajuntament de la Seu d’Urgell cedeix finalment els terrenys per al nou hospital al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Així s’ha aprovat en l’últim ple ordinari del consistori, amb el vot a favor de tots els grups municipals, i del regidor de Compromís, Àngel Rubió, que va decidir votar nominativament. El grup de l’oposició, tot i el suport, s’ha mostrat preocupat pels dos centres comercials que es podran desenvolupar al Sud-1.

L’equip de govern ha explicat que els propietaris dels terrenys ja tenien un acord amb promotors de superfícies comercials i que modificar-ho hauria suposat una indemnització de fins a 3 milions d’euros.

La CUP, per la seva part, demana que es trobi un nou espai perquè s’hi instal·li l’agrupament escola urgellenc.  

Des del consistori asseguren que tenen un espai disponible a l’escola llar de l’Albert Vives, l’únic disponible de moment.
L’equip de govern ha volgut posar en valor la feina feta per aconseguir aquests terrenys i en destaca que han aconseguit disposar d’un 25% més de superfície.

El nou hospital, amb un pressupost de 20 milions d’euros que es finançarà a través del fons Next Generation, podria entrar en funcionament durant el 2024.

Parlen al vídeo:

JOAN BARRERA, COMPROMÍS X LA SEU

FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE LA SEU D’URGELL

XÈNIA ANTONA, CUP

JORDI FÀBREGA, VICEALCALDE LA SEU D’URGELL