EL NOU MURAL DE CASTELLCIUTAT FA UN HOMENATGE A L’ÚLTIM PASTOR

El quart mural que es pinta a Castellciutat fa un homenatge a l’ofici de pastor, amb l’últim home que va tenir ovelles al nucli, a la façana de la seva casa. Castellciutart és el nom, decidit per votació popular, que engloba el projecte artístic.

L’últim pastor que hi va haver a Castellciutat ha estat la inspiració del mural d’enguany,  que s’està acabant de pintar aquests dies, a la façana de la casa on havia viscut el protagonista de l’obra. Diferents artistes pirinencs van fer propostes, per al quart mural que es pinta a les parets del poble, i la guanyadora va ser una de les opcions presentades per Arnau Orobitg. 

El nou mural, que es situa al Carrer Mercadal, ha estat pintat en cinc dies. L’artista ho descriu com una escena celestial, amb el bestiar volant. 

Uns 150 veïns i veïnes van participar en la votació popular, per escollir el mural guanyador, moment en que també es va decidir que el projecte s’englobaria com a Castellciutart. 

La iniciativa va començar durant la pandèmia, quan no es va poder fer cap acte festiu, i la Comissió de festes va voler plasmar la cultura de Castellciutat en una paret del poble. 

Parlen al vídeo:

ORIOL AUGÉ, COMISSIÓ DE FESTES DE CASTELLCIUTAT

ARNAU OROBITG, ARTISTA PIRINENC

ORIOL AUGÉ, COMISSIÓ DE FESTES DE CASTELLCIUTAT