EL PACTE VERD EUROPEU POSA LES FUTURES GENERACIONS AL CENTRE

Aquest divendres Llavorsí ha acollit la jornada “La contribució del món rural català al Pacte Verd Europeu” que ha comptat amb una taula rodona i un taller pedagògic per als infants.

L’escola de Llavorsí és un dels equipaments municipals que aquest hivern s’escalfaran amb energia de biomassa. L’Ajuntament ha apostat per implantar aquest tipus d’energia i compta amb part de finançament FEDER.

El projecte europeu, del qual Llavorsí forma part, juntament amb altres municipis pirinencs, preveu calefactar un total de 66 equipaments municipals amb calderes de biomassa que s’estan posant en marxa aquestes setmanes.

Per això, però també per conèixer les opinions de la gent del territori, aquest divendres s’ha fet la jornada “La contribució del món rural català al Pacte Verd Europeu”.

Durant la jornada s’ha visionat el vídeo “Els boscos, una font d'energia per al futur”, que ha produït la Representació de la Comissió  Europea a Barcelona i que compta amb intervencions de nens i nenes de l'escola rural de Llavorsí. Precisament des de la Comissió s’ha volgut destacar el paper de les futures generacions per propiciar aquest canvi de dinàmica.

A banda de la taula rodona, l’acte ha comptat amb un taller pedagògic per als infants de l’escola.

Parlen al vídeo: MANUEL SZAPIRO, DIRECTOR DE LA REPRESENTACIÓ DE LA COMISSIÓ EUROPEA A BARCELONA