EL PALLARS JUSSÀ DISPOSA D’UNA OFICINA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA

El Consell Comarcal del Pallars Jussà compta amb una de les Oficines Comarcals de Transició Energètica impulsades per la Generalitat i que té com a finalitat col·laborar en la planificació i disseny comarcal de la implantació de les energies renovables a Catalunya.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà compta amb  una de les Oficines Comarcals de Transició Energètica impulsades per la Generalitat i que té com a finalitat col·laborar en la planificació i disseny comarcal de la implantació de les energies renovables a Catalunya.

La creació d’aquesta oficina permet reforçar el servei amb la dotació d’un tècnic ambiental. 

Des del consell comarcal del Pallars Jussà també s’anima a la creació de comunitats energètiques com a via per implantar les energies renovables.

D’alta banda, ja fa temps que l’ens comarcal treballa en la planificació territorial per la implantació de plaques fotovoltaiques. Fins ara ho feia amb un arquitecte propi a dedicació parcial, en col·laboració amb el Geoparc Orígens i amb els municipis afectats a qui s’ha donat suport en la redacció d’informes relacionats amb les sol·licituds d’instal·lació de parcs fotovoltaics al territori.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ