EL PARLAMENT DEMANA AL GOVERN QUE POTENCÏI LA CARN D’OVÍ I CABRUM A LES ESCOLES

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimarts la proposta de resolució presentada per Junts per Catalunya per promocionar la carn d'oví i cabrum. La diputada pallaresa Jeannine Abella ha destacat la importància de la ramaderia extensiva a l'hora de preservar pastures, d'evitar que es perdin accessos a camins i el paper que tenen a l'hora de reduir la càrrega de combustible als boscos evitant així incendis forestals.

La proposta presentada per Junts ha estat aprovada amb el suport de tots els grups, excepte En Comú Podem, que s’ha abstingut només en un dels punts. L’encarregada d’expressar el suport del PSC ha estat la també diputada pallaresa Sílvia Romero.

La proposta insta el Govern a  promocionar la carn de corder i cabrit tot posant en valor el producte d'alta qualitat. També aposta per la difusió als sectors de l'elaboració càrnia, dels plats preparats i de la restauració de les opcions culinàries menys conegudes i més econòmiques de la carn de corder. En tercer lloc, demana vetllar perquè els centres educatius donin a conèixer la ramaderia extensiva ovina i cabruna ja sigui a través de visites didàctiques fora del centre o en visites de professionals del sector als centres escolars a partir del curs 2023-2024. Finalment, proposa garantir que els menús escolars de totes les escoles públiques de Catalunya ofereixin, com a mínim un cop al mes, carn d'oví o cabrum. 

Parlen al vídeo: 

JEANNINE ABELLA, DIPUTADA DE JUNTS PER CATALUNYA

SÍLVIA ROMERO, DIPUTADA DEL PSC