EL PARLAMENT INSTA A APLICAR MILLORES ALS PARCS DE BOMBERS DE TREMP I EL PONT

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció de Junts per Catalunya que demana al Govern que apliqui diverses millores als parcs de bombers del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Si atén aquesta petició, la Generalitat haurà d’augmentar el nombre d’efectius de bombers funcionaris al parc de l’Alta Ribagorça fins a poder cobrir torns amb un mínim de quatre bombers. El text, defensat per la diputada pallaresa Jeannine Abella en el marc de la comissió d’Interior, també insta el Govern a convocar noves places de bombers voluntaris durant l’any 2023 i el 2024, i demana que doti el parc de bombers de Tremp d’un vehicle autoescala durant el primer trimestre de 2024.

La proposta ha comptat amb un ampli recolzament, tot i que Esquerra, l’únic grup que dona suport al Govern, s’ha abstingut en la qüestió del vehicle autoescala per al parc de Tremp

Abella ha rebatut que està prevista la incorporació de 20 nous vehicles autoescala al conjunt de Catalunya i que, si no se’n destina un al parc de Tremp, és per manca de voluntat política.

Parlen al vídeo:

JEANNINE ABELLA, DIPUTADA DE JUNTS PER CATALUNYA

MONTSE FORNELLS, DIPUTADA D’ESQUERRA