ELS PANTANS DE L’ALT PIRINEU CLAUS EN LA TRANSFORMACIÓ ENERGÈTICA DE CATALUNYA

El polític i economista, Ramon Tremosa, i l’enginyer, Jaume Morrón, proposen en el llibre ‘Energia Sobirana’ preparar els pantans, sobretot a l’Alt Pirineu, per funcionar amb centrals reversibles de bombeig.

El polític i economista, Ramon Tremosa, explica en el llibre ‘Energia sobirana’, escrit amb l’enginyer Jaume Morrón, com Catalunya pot ser autosuficient en energia renovable. L’obra posa sobre la taula la necessitat d’una transformació energètica, accelerada per la guerra d’Ucraïna, per deixar de dependre de combustibles fòssils de països veïns, que s’hagin de transportar a través de línies de molt alta tensió.

Entre les propostes per a la transformació cap a l’energia verda, en destaca el paper de l’Alt Pirineu, amb la xarxa de pantans, que es poden preparar per a funcionar amb centrals reversibles de bombeig.

La presentació del llibre, feta a la Sala Immaculada, de la Seu d’Urgell, ha finalitzat amb la intervenció del tinent d’alcalde de territori i sostenibilitat, Joan Gurrera, per explicar les actuacions fetes a la ciutat.

Parlen al vídeo: RAMON TREMOSA, COAUTOR ‘ENERGIA SOBIRANA’