ES CONSTITUEIX EL PARC GEOLÒGIC I MINER DELS CONTRAFORTS DEL PIRINEU

Tretze municipis de l’Alt Urgell, la Noguera i el Solsonès constitueixen el Parc Geològic i Miner dels Contraforts del Pirineu, amb l’objectiu de divulgar i protegir el patrimoni natural, històric i humà.

El Parc Geològic i Miner dels Contraforts del Pirineu es constitueix oficialment amb l’objectiu de divulgar, a la vegada que protegeix, el patrimoni natural, històric i humà. L’entitat està formada per tretze municipis de l’Alt Urgell, la Noguera i el Solsonès. El primer pas ha estat donar-se a conèixer als diferents consells comarcals. Després de la primera assemblea general, que tindrà lloc al febrer, s’establirà una línia de treball. 

La zona té un grans atractius com l’anticlinal d’Oliana, l’església de Sant Serni de la Salsa a Bassella o els Jaciments de Bauxites, que es poden trobar en les restes de les antigues dependències dels miners a Peramola. 

La idea és que els atractius del Parc Geològic i Miner Contrafort dels Pirineus es donin a conèixer a través de la coordinació dels tretze municipis, amb propostes culturals, científiques i turístiques. 

Parlen al vídeo:

XAVIER BARTOLÍ, PRESIDENT DEL PARC GEOLÒGIC I MINER CONTRAFORTS DEL PIRINEU

JOSEP MARIA MATA, UN DELS IMPULSORS DEL PARC GEOLÒGIC I MINER CONTRAFORTS DEL PIRINEU