ES CREARAN COMISSIONS TÈCNIQUES PER AFRONTAR EL FENOMEN DEL BOTELLOT

La Seu d’Urgell ha acollit aquest matí la jornada ‘El botellot, una realitat a l’Alt Pirineu i Aran’, organitzada per la Delegació Territorial del Govern a la vegueria. L’acte ha volgut ser un espai de reflexió i debat sobre aquest fenomen als municipis del territori. A partir de les qüestions que es plantegin en aquest, es crearan comissions tècniques.
Durant la jornada s’ha fet una taula rodona per donar diferents punts de vista sobre el botellot. En aquest sentit, s’ha fet una defensa del col·lectiu de joves davant la necessitat de socialitzar, fet que s’ha vist totalment afectat per la pandèmia. 

Des de la Regió Policial del Pirineu Occidental han explicat que els botellots al Pirineu no són multitudinaris, però posen de manifest que l’any 2021 els requeriments policials pel consum de begudes alcohòliques al carrer es van multiplicar; passant de 63 l’any 2020 a 113 l’any 2021.
Aquesta jornada ha estat creada degut a que l’any passat el fenomen dels botellots era una de les problemàtiques recurrents entre els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Pirineu i Aran.