ESTUDIANTS HOLANDESOS ESTUDIEN LA FLORA I LA FAUNA DE LA RNC DEL BOUMORT

Vint-i-sis estudiants dels estudis de Gestió de Fauna d’una universitat holandesa i els seus professors estan duent a terme durant aquests dies una estada al Pallars Jussà, concretament estudien diferents indrets de la Reserva nacional de caça del Boumort.

Vint-i-sis estudiants dels estudis de Gestió de Fauna d’una universitat holandesa i els seus professors estan duent a terme durant aquests dies una estada al Pallars Jussà, concretament estudien diferents indrets de la Reserva nacional de caça del Boumort. La reserva col·labora habitualment amb diferents formacions de la Universitat de Lleida, però aquesta és la primera vegada que es fa una estada de mostreig durant 10 dies.

Fins ara feien aquesta estada a Polònia però a causa de la proximitat amb la guerra d’Ucraïna, han canviat la ubicació. Ja es plantejaven fer-ho de cara al proper curs, però han decidit avançar el canvi.

(De totes maneres estàvem buscant una ubicació diferent. I ara tenim l’opció de fer-ho. El pla és venir aquí durant els propers 5 o 10 anys, o una cosa així, per establir una cronologia de biodiversitat i dels canvis conforme passa el temps, és a dir, del que passarà en aquest període).

(Estem mirant la varietat de flora i fauna, de manera que estem mesurant diferents grups d’animals i plantes i penso que és una zona molt interessant perquè hi ha molta diversitat. I és molt diferent dels Països Baixos, així que és interessant per als estudiants). S’allotgen al Refugi de Cuberes i al Càmping Collegats, des d’on tenen accés relativament fàcil a zones de mostreig de boscos de muntanya, a Cuberes, i d'ecosistemes fluvials i rupícoles, a Collegats i entorn. Des de la reserva també es destaca que aquests tipus d’estades i col·laboracions aporten la generació d’informació i posen en relleu l’interès de la reserva tant com a espai natural com pel tipus de gestió que s’hi fa.

Parlen al vídeo:

JORDI PALAU, DIRECTOR RESERVA NACIONAL DE CAÇA DEL BOUMORT

JELMER VAN BELLE, PROFESSOR UNIVERSITARI

NAOMI, ESTUDIANT