ISONA OBRE PORTES DEL REMODELAT MUSEU QUE EXPLICA EL PATRIMONI DEL MUNICIPI

Isona va acollir divendres a la tarda la inauguració del renovat Museu de la Conca Dellà. Després de prop de dos anys i mig d’obres, l’equipament ha tornat a obrir portes amb una nova museïtzació i amb força més espai.

Isona va acollir divendres a la tarda la inauguració del renovat Museu de la Conca Dellà. Després de prop de dos anys i mig d’obres, l’equipament ha tornat a obrir portes amb una nova museïtzació i amb força més espai. Es destaca que ha passat de tenir una capacitat per a 135 persones a tenir-la per 220. I a més s’han pogut exposar peces que fins ara es trobaven al magatzem.

L’acte d’inauguració del nou equipament va comptar amb la presència de nombroses autoritats locals i comarcals així com de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, o del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. Garriga va remarcar la importància d’aquesta obra per tal de garantir la conservació del patrimoni que té el municipi.

L’estrella del museu és el coll de dinosaure més gran d’Europa que es troba exposat en una de les sales. A més, s’han instal·lat taulells tàctics, pantalles transparents, barres interactives, vitrines display, s’han potenciat efectes virtuals amb la projecció d’objectes 3D i la recreació d’ambients sonors perquè els visitants es traslladin més fàcilment milions d’anys enrere.

El finançament de l’obra ha comptat amb aportacions del propi consistori, el departament de cultura, la Diputació de Lleida i el consell comarcal a través de Fons Feder.

Aquest cap de setmana s’ha fet jornada de portes obertes a l’equipament i han passat més de 600 persones a visitar-lo.

Parlen al vídeo: 

ROSA AMORÓS, ALCALDESSA D’ISONA I CONCA DELLÀ

NATÀLIA GARRIGA, CONSELLERA DE CULTURA