JOVES D’OLIANA I TREMP CELEBREN EL PRIMER CONGRÉS CIENTÍFIC A NARGÓ

Una setantena de joves d’Oliana i Tremp han assistit al primer Congrés Científic, dins el projecte Investiga.edu, en el qual han presentat les seves conclusions després d’estudiar el jaciment de ‘La Senyora de les Muntanyes’.

Una setantena de joves dels Instituts de Tremp i Oliana han assistit al primer Congrés Científic, en el marc del projecte Investiga.edu. Els grups han presentat les seves conclusions després de les activitats, fetes a l’aula, al voltant del jaciment de la cova de Montanissell, conegut com ‘la Senyora de les Muntanyes’. 

Casualment, els pares d’un dels alumnes participants, van ser els que van fer la troballa. 

El jaciment va ser descobert, per casualitat, durant un estudi de diferents coves de difícil accés. Durant la jornada, l’alumnat ha pogut parlar amb els autors de la troballa.

El projecte busca apropar a les escoles la recerca científica perquè l’alumnat conegui i valori els jaciments de la zona. 

El projecte Investiga.edu és impulsat des del Departament de prehistòria, de la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología. Compta amb el suport del Geoparc Orígens i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 

Parlen al vídeo: 

ANNA BONET, TÈCNICA D’INVESTIGA.EDU

ARNAU DOMINGUEZ, ALUMNE

EDUARD DOMINGUEZ, UN DELS AUTORS DE LA TROBALLA

LLUÍS LAPLAZA, ESPELEÒLEG

JOSEP GALLART, ARQUEÒLEG