LA 25a FIRA DE PRIMAVERA DE PUIGCERDÀ REUNEIX UNA SEIXANTENA DE CAPS DE BESTIAR

LA 25a FIRA DE PRIMAVERA DE PUIGCERDÀ REUNEIX UNA SEIXANTENA DE CAPS DE BESTIAR. El principal atractiu de la fira ha estat el concurs morfològic

El recinte firal del polígon industrial de Puigcerdà ha acollit aquest dissabte la 25a Fira ramadera de Primavera. Enguany hi han participat una seixantena de caps de bestiar: 45 èquids, 11 de boví i 5 bens. Són xifres semblants a l'última edició tot i que l'any passat no hi van haver ni bovins ni bens. Cal recordar, però, que anys enrere la fira havia arribat als 200 exemplars.

Com sempre, el principal atractiu de la fira ha estat el concurs morfològic on els ramaders de la comarca mostren els seus millors exemplars. El jurat ha decidit que el guanyador en la categoria d'eugues sobranyes sigui Jordi Formentí. Josep Ginesta s'ha endut el segon premi, mentre que cal Pujol-Aran s'ha emportat el tercer. En la categoria de cavalls sobranys el vencedor ha estat Xavier Formentí, seguit de La Sanera i de Jordi Formentí.

La fira de primavera es va organitzar per poder vendre el bestiar que no s’havia venut a la tardor. Ara, però, és més una trobada entre els ramaders de la vall i una manera de posar en valor la seva feina.