LA BIBLIOTECA ESTUDIA HABILITAR UN ESPAI PER A VIDEOCONFERÈNCIES

Veient la demanda actual, la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà estudia la possibilitat de destinar un espai on els usuaris puguin realitzar videoconferències. La instal·lació s'ubicaria a l'actual sala de lectura infantil, ja que és l'única part de la biblioteca que es podria tancar i evitar, així, que el so molestés la resta d'usuaris.
A banda de videoconferències, a la mateixa sala possiblement hi haurà també la col·lecció de llibres del Pirineu, que guanyarà protagonisme.
Tot plegat s'emmarca dins el projecte d'ampliació de la biblioteca, una actuació que fa temps que està sobre la taula i que ara, amb l'inici dels tràmits previs per executar els treballs i la concessió d'una subvenció de la Generalitat de 400.000 euros, s'ha desencallat.
El projecte comportarà reubicar alguns espais. La sala infantil i l'espai jove es situaran al casal d'avis Sant Domènec del Passeig 10 d'abril. Aquesta zona tindrà un disseny molt característic que girarà al voltant de la llegenda de la Vella de l'Estany. Aquí hi haurà també una nova sala polivalent, que podran utilitzar entitats o particulars.
El fet de sumar metres quadrats permetrà habilitar nous espais però, també, ampliar el programa d'activitats.
L'accés a la biblioteca continuarà sent el mateix que ara i només la nova sala polivalent de la planta baixa disposarà d'accés propi, per l'edifici de l'Arxiu Comarcal.
Els treballs podrien començar després de l'hivern. A banda de l'ajut de la Generalitat, l'ajuntament comptarà també amb una subvenció de la Diputació de Girona, a més de la partida municipal que està acabant de concretar. Les obres tenen un termini d'execució de sis mesos.
I pel que fa al casal d'Avis, l'equip de govern ja va anunciar l'any 2018 que es traslladaria als baixos de l'edifici del Casino Ceretà.
Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT DE CERDANYA