LA MAJORIA D’ESTACIONS D’ESQUÍ ESPEREN COMENÇAR TEMPORADA AQUEST PONT DE DESEMBRE

Baqueira Beret és la primera estació a estrenar temporada d’esquí, aquest cap de setmana, i la resta espera tenir-hi tot a punt pel pont de desembre. Enguany la Diputació de Lleida, amb una inversió de 24 milions d’euros, espera arribar al milió i mig de forfets venuts.

La Diputació de Lleida ha presentat la temporada d’esquí per a les 11 estacions de l’Alt Pirineu, Solsonès i Aran, en les quals s’hi ha invertit 24 milions d’euros. L’anterior campanya va superar totes les dades amb més d’un milió i mig de forfets venuts, xifra que esperen igualar enguany.

La primera estació a obrir serà Baqueira Beret, aquest dissabte, que estrenarà durant la temporada tres pistes i un nou remuntador. La resta esperen tenir-ho tot llest abans del pont de desembre.

Els complexos d’alpí compten amb gairebé 1.500 canons de neu. La fabricació d’aquesta es realitza a través de l’emmagatzematge de neu fosa i pluja.

L’estació de Tavascan celebrarà el 2023, el seu vint-i-cinquè aniversari, mentre es treballa per introduir millores en l’estalvi energètic. Sostenibilitat que també prioritzen les estacions de Tot Nòrdic.

L’estació de Boí Taüll comptarà, aquesta temporada, amb tres noves pistes, que incorporen millores en el recorregut.

Des del complex de Port Ainé i Espot Esquí n’han destacat la inauguració d’un mirador astronòmic.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida promociona la temporada de neu a través de la campanya ‘Lleida t’espera de nou. Vine i viu-la’.

Parlen al vídeo:

JOAQUIM ALSINA, DIRECTOR ACEM

ROSA PUJOL, VICEPRESIDENTA PATRONAT DE TURISME

JOAN TALARN, PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

XAVIER UBEIRA, DIRECTOR COMERCIAL BAQUEIRA BERET

VICTOR PERISÉ, CAP EXPLOTACIÓ TAVASCAN

RAMON SELLÉS, DIRECTOR LLES DE CERDANYA

GEMMA TOST, RESPONSABLE COMERCIAL PORT AINÉ I ESPOT ESQUÍ