LA MILLORA DE COMIOLS ENTRE FOLQUER I ISONA ES COMENÇARÀ A LICITAR A PRINCIPIS DE 2024

El Govern té previst acabar la redacció del projecte de millora del coll de Comiols, entre Folquer i Isona, a finals d’aquest any i licitar ja algun tram a principis de l’any que ve.

El Govern té previst acabar la redacció del projecte de millora del coll de Comiols, entre Folquer i Isona, a finals d’aquest any i licitar ja algun tram a principis de l’any que ve. Així ho han explicat aquest divendres des de Tremp el conseller de Territori, Juli Fernàndez, i el director general d’Infraestructures i Mobilitat, David Prat.

Aquest tram es considera el més complicat, a causa de l’orografia del terreny. De manera que és on es planteja l’actuació més important i més contundent.

Al tram entre Artesa de Segre i Folquer, l’actuació consistirà en la millora del traçat d’algunes corbes, l’ampliació de la calçada fins als nou metres i la realització de la variant de Montargull. Aquest tram està dividit en dues fases d’actuació: entre el Pont d’Alentorn i Vall-llebrera, que es licitaran les obres aquest estiu, i entre Vall-llebrera i Folquer, on entra la variant de Montargull, que es preveu licitar el segon semestre del 2024.

En total, el projecte té un pressupost reservat de 180 milions d’euros. I s’ha posat en valor que “el més important és que tenim un pla d’actuació de millora per a l’eix de Comiols.”

També s’ha destacat la redacció tramificada del projecte per poder-lo executar per fases. En aquest sentit, aquest divendres s’ha obert a la circulació la variant d’Artesa de Segre.

Parlen al vídeo:

DAVID PRAT, DIRECTOR GENERAL D’INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT

JULI FERNÁNDEZ, CONSELLER DE TERRITORI