LA NOVA BIBLIOTECA DE LA POBLA TINDRÀ UN LOCAL DIFERENCIAT PER ALS JOVES

L’Ajuntament de la Pobla de Segur acaba de treure a licitació el projecte constructiu de la nova biblioteca municipal. La nova biblioteca s’ubicarà a peu de carrer, a la sala Anna Maria Janer i el telecentre.

L’Ajuntament de la Pobla de Segur acaba de treure a licitació el projecte constructiu de la nova biblioteca municipal. Un equipament que comptarà una subvenció de 782.000 euros per part del departament de Biblioteques i 152.000 euros que ja tenia atorgats a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.

La nova biblioteca s’ubicarà a peu de carrer, a la sala Anna Maria Janer i el telecentre. I l’Ajuntament ha comprat un local adjacent per tal d’arribar als 500 metres quadrats que ha de tenir la nova biblioteca, tenint en compte que és la ràtio que correspon a un municipi de 3.000 habitants. Concretament aquest darrer espai es dedicarà als joves, la principal novetat.

També es preveu que la nova biblioteca disposi d’una sala amb el fons bibliogràfic, un espai dedicat als infants i una sala polivalent on poder fer exposicions, actes i presentacions.

Un cop estigui en funcionament el nou equipament, l’objectiu és ampliar els horaris i el personal.

Pel que fa al calendari, Baró ha indicat que les obres han d’estar acabades aquest 2023, ja que la subvenció del PUOSC que han rebut és per aquesta anualitat. Però després caldrà condicionar l’espai interior.

Actualment, la biblioteca està ubicada en dos pisos, però amb unes dimensions molt més petites i sense la visibilitat que comporta estar a peu de carrer. 

Parlen al vídeo: MARC BARÓ, ALCALDE DE LA POBLA DE SEGUR