LA POBLA ACULL LA PRESENTACIÓ DE RIALP, UN SEGLE I MIG DE BOTIGUES I INDÚSTRIES

Divendres al vespre, la biblioteca de la Pobla de Segur va acollir la presentació del llibre Rialp, un segle i mig de botigues i indústries.

Divendres al vespre, la biblioteca de la Pobla de Segur va acollir la presentació del llibre Rialp, un segle i mig de botigues i indústries. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Rialp i dels tres autors de la recerca que van explicar l’evolució que el sector econòmic ha tingut al municipi al llarg del segle XX. Però on també s’ha destacat les connotacions socials i geogràfiques que han ajudat a que el Rialp actual es dibuixi tal com és.

Al llibre es descobreix el perquè del Rialp d’oficis i menestrals, la disposició de les cases, herència de la seva història i, entre altres detall, com quan i per què es va construir l’hotel que presideix l’entrada al poble.

Els autors, a través d’imatges van fer també un recorregut per l’evolució comercial i social dels Pallars i els fluxos migratoris que s’han donat al llarg dels anys. Un espai on es va aprofitar per comparar diferències i similituds amb l’evolució a la Pobla de Segur.