LA PROXIMITAT I LA CREAIVITAT MARQUEN LA 33a MOSTRA DE CUINA POPULAR AMB NAPS
La 33a Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya ha reunit a Ger aquest diumenge més de mig miler de persones que han participat d’aquesta festa gastronòmica. Com ja és habitual, la trobada ha comptat amb el dinar a càrrec de l’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya, que s’ha servit als 520 comensals que han omplert totes les places disponibles. El toc creatiu l’han aportat les mestresses de casa, que han elaborat una trentena de plats amb nap que els assistents han pogut tastar després de l’àpat principal.
Crema de fredolics amb naps, truita de naps i moniato, bull de cap amb naps, púding de tonyina amb naps o cuixes de tiró amb naps i peres. Aquestes han estat algunes de les elaboracions de les participants, la gran majoria dones però també algun home.
L’esdeveniment es va començar a celebrar l’any 1991 i des d’aleshores ha servit per donar a conèixer i potenciar aquest producte autòcton i de temporada, que avui s’ha fet un lloc a les cartes de molts restaurants locals.
Des de l'Ajuntament han fet una balanç molt positiu de la mostra d'enguany, tot destacant-ne la proximitat dels productes i del públic que hi assisteix. També han donat valor a la contribució a la innovació que fan les mestresses de casa.
A més de les degustacions de les mestresses, el menú d'enguany ha comptat amb formatges del municipi, una crema de naps amb vieira i trompetes de la mort i cassoleta d'estofat de galta de porc amb naps elaborat per l'entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants col·laboradors.
Parlen al vídeo:
MARC RIGOLA, PARTICIPANT
XÈNIA ISERN, PARTICIPANT
ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER