LA REVISTA QUEROL DEDICA UN MONOGRÀFIC A LA GUERRA CIVIL A CERDANYA

El Grup de Recerca de Cerdanya acaba de publicar el número 34 de la revista Querol. Aquest està dedicat a la guerra Civil a Cerdanya i l'ha coordinat Joan Peitx. És la primera vegada que l'entitat publica un monogràfic d'un tema concret amb l'objectiu de fer-ne difusió i, també, d'animar els investigadors a seguir treballant aquest període de la història.

La publicació recull articles de diferents autors sobre els fets de Bellver, els del Córrec del Gavatx, els de la comuna de Puigcerdà o sobre l'arribada dels nacionals a la comarca. Des del Grup de Recerca creuen que alguns d'aquests temes encara són força tabú.

S'ha fet una tirada de 200 exemplars que es repartiran entre els assistents a la presentació de la publicació, que tindrà lloc aquest dissabte a les 12h a la sala Pilar Prim de la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà. També es podrà llegir en línia, a la web del GRC.

La revista Querol es publica dues vegades l'any. A més, l'entitat també edita la revista científica Ker.

Per altra banda, també aquest dissabte a la tarda el GRC ofereix dues conferències, dins de la segona edició del Cicle “Parlem de Ciència”. La de les 18h tractarà sobre l'impacte de la catàlisi i la de les 19,15h parlarà sobre els constituents fonamentals de la matèria. Totes són de caràcter divulgatiu.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT DEL GRUP DE RECERCA DE CERDANYA