LA SEU COMMEMORA EL CONVENI RAMSAR AMB UN ANELLAMENT D’OCELLS

La Seu d’Urgell commemora el 51è aniversari del conveni Ramsar amb un anellament d’ocells. L’activitat, que s’ha celebrat al mesclant d’aigües entre els rius Segre i Valira, ha tingut una quinzena de participants.
L’acte ha estat organitzat pel naturalista i anellador, Pere Miquel Parés, amb l’objectiu de difondre l’ornitologia entre la població.

L’activitat, que ha tingut lloc aquest diumenge, ha estat acompanyada de temperatures baixes que no ha permès que es fessin anellaments. Els participants han pogut observar aus i conèixer-ne les característiques.
El Conveni de Ramsar és el tractat internacional per a la conservació i l’ús sostenible de les zones humides, que va ser aprovat el febrer de 1971. Tot i que al Pirineu l’única zona reconeguda és el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Parés ha remarcat el gran valor paisatgístic i faunístic de la zona.

L’anellament d’aquest diumenge ha servit per divulgar coneixements sobre tipus d’ocells propers que sovint passen desapercebuts per a la població general. Per poder agafar els ocells i anellar-los s’ha col·locat una petita reixa en paral·lel al riu Segre.

Parlen al vídeo: 
PERE MIQUEL PARÉS, NATURALISTA I ANELLADOR