LA VALL DE BOÍ DIFON EL SEU PATRIMONI NATURAL I CULTURAL A TRAVÉS DEL SENDERISME

La Vall de Boí ha acollit aquest cap de setmana la setena edició del Vall de Boí Trek Festival. I algunes de les activitats, les vinculades al patrimoni romànic, s’han emmarcat també en les Jornades Europees del Patrimoni, que s’han celebrat aquest mateix cap de setmana.

La Vall de Boí ha acollit aquest cap de setmana la setena edició del Vall de Boí Trek Festival. Es tracta d’un festival de senderisme, inclòs en els Festivals de Senderisme dels Pirineus, impulsat des del Patronat de Turisme de la Vall de Boí i amb la col·laboració de les empreses de guiatge locals, per donar a conèixer la gran diversitat de camins de què disposa la vall així com posar en valor la feina dels guies i la tasca que fan explicant el territori.

I algunes de les activitats, les vinculades al patrimoni romànic, s’han emmarcat també en les Jornades Europees del Patrimoni, que s’han celebrat aquest mateix cap de setmana. Justament, diumenge al matí es va fer la Ruta del redescobriment del Romànic, que va aplegar a una trentena de persones. 

La ruta va acabar a Sant Climent de Taüll, on es va presentar un nou llibre de Montserrat Pagès sobre les pintures romàniques de la vall.

Des de divendres s’han fet diferents activitats que vinculen patrimoni i senderisme a la Vall de Boí en el marc del Trek Festival i les Jornades Europees de Patrimoni: una xerrada sobre els estanys de la Vall de Boí, sortides per conèixer els diversos elements considerats Patrimoni Mundial de la UNESCO que hi ha a la vall, així com l’observació del cel nocturn i sortides al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Parlen al vídeo: CRISTINA CASTELLÀ, DIRECTORA CENTRE DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ