L'ANTIGA RECTORIA DE TALLTORTA REOBRE PER POSAR EN VALOR LES PINTURES DE L'ESGLÉSIA DE ST CLIMENT

L'ANTIGA RECTORIA DE TALLTORTA REOBRE LES SEVES PORTES ARA COM A CENTRE D'INTERPRETACIÓ PER POSAR EN VALOR LES PINTURES MURAL BARROQUES L'ESGLÉSIA DE ST CLIMENT. HO FA A través d’un format immersiu i innovador que guia el visitant per escenes de l’època.

L'antiga rectoria de Talltorta, a Bolvir, ha reobert les seves portes, després de les obres de rehabilitació i museïtzació d'aquest espai, situat a tocar de l'església de Sant Climent, que per molts és la capella Sixtina de Cerdanya. L'edifici és ara un centre d'interpretació que ajuda els visitants a conèixer amb profunditat les pintures mural barroques que es troben dins l'església, a través d’un format immersiu i innovador que guia el visitant per escenes de l’època.

Fa una dècada, el consistori va adquirir l'immoble al Bisbat d'Urgell per convertir-lo en un nou equipament municipal. La rehabilitació i museïtzació de l'espai ha tingut un cost de 400.000 euros, dels quals el 70% han estat  finançats amb fons europeus Feder.

La tercera fase permetrà acabar de perfilar la museïtzació de la sala superior i habilitar un sistema d'autoguia mitjançant un codi QR.

Així, doncs, el nou centre d'interpretació de Talltorta ja es pot visitar de dilluns a diumenge amb cita prèvia.

Parlen al vídeo: ALEIX RIBES, TECNIC CULTURA AJUNTAMENT BOLVIR