L’ASSOCIACIÓ FESTIVA I CULTURAL DE TRAGÓ REP EL PREMI BEST PER LA NOVA FIGURA DE FOC

La nova imatgeria festiva de Tragó, el drac Asparrac, ha permès a l’Associació Festiva i Cultural del poble rebre el premi BEST, de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, pel projecte impulsat amb l’objectiu d’arrelar la cultura del foc.

de l’Associació Festiva i Cultural de Tragó, amb el drac Asparrac, ha obtingut el tercer lloc dels premis BEST, per arrelar la cultura del foc en una població petita i crear una bèstia festiva. El guardó, atorgat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, correspon a la categoria en reconeixement a projectes i iniciatives impulsades per les entitats federades.

L’Asparrac s’ha estrenat aquest estiu, durant la Festa Major de Tragó, i està inspirat en els elements que envolten el nucli: com troncs de ginebres, oliveres o banyes de cabirol. Així com els seus colors, entre els quals en destaca el negre que està elaborat amb les cendres de l’incendi, que es va produir a inicis d’estiu a la zona.

El guardó també ha estat atorgat a l’entitat perquè la bèstia ha estat creada pensant en tots els seus habitants.

L’objectiu de l’Associació Festiva i Cultural de Tragó és que la població es senti seva la figura, que la pugui dur tothom, ja que és lleugera; que permeti crear lligams intergeneracionals i que amb l’Asparrac es doni a conèixer el poble arreu del territori.