L’ATENEU DEL PALLARS INTENSIFICA LA CAMPANYA PER COMPRAR LA LIRA VELLA AMB UN CONCERT SOLIDARI

L’Ateneu del Pallars ha organitzat aquest dissabte al vespre un concert solidari a Tremp amb el cantautor valencià Pau Alabajos com a acte final de la campanya de finançament per comprar la Lira Vella de Tremp.

L’Ateneu del Pallars ha organitzat aquest dissabte al vespre un concert solidari a Tremp amb el cantautor valencià Pau Alabajos com a acte final de la campanya de finançament per comprar la Lira Vella de Tremp. El termini per poder adquirir l’immoble finalitza el proper dimecres i aquests últims dies el col·lectiu ha intensificat les accions per arribar als 110.000 euros que necessiten. Els falten uns 40.000 euros per arribar a l’objectiu.

A més, també es preveu llençar un videoclip fet a l’antic teatre que es troba a l’interior de la Lira Vella per aconseguir fons per les obres a l’edifici.

Des de que van fer públic el projecte ara fa un mes han aconseguit 250 socis. I moltes entitats del territori han aportat en forma d’emprèstit. 

El concert d’aquest dissabte ha tingut lloc a l’Espai Cultural la Lira i el públic assistent ha pogut escoltar un repertori de les cançons del cantautor originari de Torrent, la majoria amb un rerefons social i polític i inspirades en obres d’autors com Vicent Andrés Estellés, Ovidi Montllor o Salvador Espriu. Pau Alabajos, quan va rebre la proposta no s’ho va ni pensar.

I al llarg del dissabte al matí hi ha hagut una mostra de cultura popular i de productes de proximitat davant del local.

En paral·lel, estan programant noves accions com dues actuacions musicals que encara han d’anunciar amb la idea de portar gent que no ha vingut mai al Pallars i reviscolar el panorama cultural i social de la zona.

Parlen al vídeo:

LAIA ESCOLÀ, MEMBRE ATENEU DEL PALLARS

PAU ALABAJOS, CANTAUTOR