L’ATENEU DEL PALLARS TÉ 15 DIES MÉS PER RECOLLIR ELS 60.000 EUROS QUE FALTEN PER COMPRAR LA LIRA VELLA

L’Ateneu del Pallars disposa de 15 dies més per a aconseguir el finançament per la compra de l’edifici de la Lira Vella de Tremp després d’acordar una pròrroga del contracte d’arres amb els propietaris actuals.

Aquest dimarts finalitzava el període establert en el contracte d’arres per la compra de l’edifici de la Lira Vella de Tremp, ubicat a la rambla Doctor Pearson, per part de l’Ateneu del Pallars. Tot i això, els impulsors de la iniciativa han explicat que disposen de 15 dies més per a aconseguir el finançament. 

Des de l’Associació, veient la resposta rebuda aquests últims dies, veuen viable aconseguir els diners que falten per la compra. Remarquen que l’Ateneu ja compta també amb més de 200 associats impulsors, fet que denota l’interès de la societat pallaresa pel projecte. 

Per col·laborar amb el projecte encara es poden comprar els emprèstits populars de 500 euros, uns crèdits a retornar en menys de deu anys i sense interès; o bé fer donacions a través de la Federació d’Ateneus de Catalunya, en la campanya de finançament de l’edifici del nou Ateneu del Pallars, com a iniciativa singular en la recuperació d’ateneus espoliats pel franquisme. 

A més expliquen que si assoleixen la fita, la compra de l’edifici, ja tenen pensat fonts de finançament per la reforma de l’espai i iniciatives per dur a terme.

LAIA ESCOLÀ SALLÁN, SECRETÀRIA DE L’ATENEU DEL PALLARS

Es vol salvar el teatre de la Lira Vella com a símbol de cultura i associacionisme, però també com a visió de futur. I fan una crida a visitar-los aquests dies al vestíbul de la Lira de Tremp per conèixer el projecte. 

Parlen al vídeo: LAIA ESCOLÀ SALLÁN, SECRETÀRIA DE L’ATENEU DEL PALLARS