LES DONES HAN ESTAT LES PROTAGONISTES DE LA JORNADA DE MITOLOGIA PIRINENCA

La programació de la catorzena edició de la Jornada de mitologia pirinenca, que retorna a la Guàrdia d’Ares, ha comptat amb concerts, presentacións de llibres i un recorregut per collir minairons.


La Guàrdia d’Ares s’ha tornat a emplenar de visitants per celebrar la catorzena Jornada de mitologia pirinenca, amb l’objectiu de difondre el patrimoni d’aquest nucli de les Valls d’Aguilar, escenari de nombroses llegendes, entre les quals en destaca la dels Minairons.

La programació ha començat amb el duet Extremòfils, amb cançons tradicionals i poemes musicats reivindicatius del món de la dona. Els participants han realitzat un recorregut fins el tarter dels Minairons, durant el qual s’ha pogut veure l’espectacle en moviment ‘La nit del solstici d’estiu’.
La nit ha acabat al final del camí amb la collita dels minairons, danses i xocolata, enguany amb les dones com a protagonistes del programa d’actes.

Durant la jornada també s’ha presentat el llibre ‘Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit’ d’Ivet Eroles.

Parlen al vídeo:

JOAN MALGRAT, ALCALDE EMD LA GUÀRDIA D’ARES

ROSA FÀBREGA, ALCALDESSA VALLS D’AGUILAR